Mertens wil titel winnen: Zelfs Maradona gelooft erin

Mertens wil titel winnen: "Zelfs Maradona gelooft erin"

11-02-2016 14:17

Dries Mertens zit met Napoli op titelkoers. Voor de Zuid-Italiaanse club is het al van 1990 geleden dat het nog eens kampioen werd. Toen liep er ene Diego Maradona rond in het Napolitaanse shirt. Dries Mertens wil in diens voetsporen treden. "Ik wil er niet aan denken dat er hier zal gebeuren als we de titel winnen."

Zondag kan Napoli een belangrijke stap richting titel zetten. Het moet dan op bezoek bij Juventus, de enige overgebleven concurrent. "Dat is de match van het jaar", weet Dries Mertens. De Rode Duivel is ambitieus, maar blijft voorlopig kalm onder alle titelstress. "Het kan snel gaan", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Enkele weken terug was Inter onze grootste concurrent en nu volgen ze al op tien punten. Als we zondag verliezen, springt Juventus over ons en ziet het er heel anders uit."

Toch gelooft onze landgenoot rotsvast dat zijn club de Scudetto kan pakken. "We hebben een zeer goede balans in de ploeg en daardoor zijn onze resultaten heel constant. Vorig seizoen scoorden we al veel, maar nu zijn we ook defensief stabieler." Napoli heeft alvast de steun van zijn voormalige held. Maradona uitte op Sky Italia zijn geloof in de ploeg. ""Met blijdschap en trots volg ik de fantastische resultaten van Napoli. Komaan mannen, win de titel!"

Voor Mertens zelf is het nog afwachten of hij zondag zijn ploeg zal kunnen helpen. Hij is namelijk geen vaste basisspeler. "De coach weet wat hij aan mij heeft. Ik ben altijd klaar om te starten of in te vallen en voel mij volledig fit." Mertens toont alvast zijn waarde als hij speelt. Hij is om de 82 minuten beslissend met en doelpunt of assist. "Ik speel niet alles, maar ik heb wel aandeel in het succes en ik draai mee bij de leider in Italië. Ik voel me goed hier en we hebben een groep die ook in de toekomst nog successen kan boeken", besluit de flankaanvaller.