Wilmots is WK 2002 nog niet vergeten: Uitschakeling was doorgestoken kaart

Wilmots is WK 2002 nog niet vergeten: "Uitschakeling was doorgestoken kaart"

11-02-2016 13:53

De nederlaag van België tegen Brazilië op het WK 2002 roept nog steeds slechte herinneringen op bij huidig bondscoach Marc Wilmots. Zijn onterecht afgekeurde doelpunt zorgde voor de Belgische uitschakeling en dat is Wilmots nog niet vergeten. "Het was doorgestoken kaart."

België speelde indertijd een uitstekend WK. Het stootte door in een groep met Japan, Tunesië en Rusland. In de tweede ronde stond het tegenover topfavoriet Brazilië. België was baas en toenmalig aanvoerder Wilmots scoorde, maar scheidsrechter Peter Prendergast keurde het doelpunt onbegrijpelijk af. Brazilië won uiteindelijk met 2-0. "Achteraf gaf de Braziliaanse bondscoach Scolari toe dat als mijn doelpunt had geteld, we zonder twijfel Brazilië gewipt hadden", aldus Wilmots in La Dernière Heure.

"Het is ook de wedstrijd die ik graag nog eens wil opnieuw spelen. Iedereen kan zich wel inbeelden dat die uitschakeling heel veel pijn deed. Ik speelde misschien wel de beste match van mijn leven en de hele ploeg deed het schitterend. Ik ben er ook van overtuigd dat het doorgestoken kaart was. Dat doet nog het meeste pijn", aldus de bondscoach.