OHL bindt goudhaantjes langer aan zich: Niemand kan zomaar weg na het seizoen

OHL bindt goudhaantjes langer aan zich: "Niemand kan zomaar weg na het seizoen"

11-02-2016 13:00

Oud-Heverlee Leuven pakte woensdag uit met de contractverlenging van drie sterkhouders. Yohan Croizet en John Bostock verlengden tot 2019, aanvoerder Romain Reynaud tot 2018. Sportief verantwoordelijke Luc Denteneer is tevreden. " Ze geloven in ons project."

Sinds de komst van Emilio Ferrera als trainer schijnt de zon weer boven Den Dreef. OHL voetbalt aantrekkelijk en de resultaten zijn goed. De club is zo op weg naar een verlengd verblijf in Eerste Klasse. De spelers voelen ook dat het goed zit en dus verlengden drie belangrijke pionnen hun contract, tot grote tevredenheid van Denteneer. " Onze spelers geloven in het project van OHL. Anders hadden ze niet bijgetekend", laat hij optekenen in Het Nieuwsblad.

Met de contractverlengingen wil het voorkomen dat geïnteresseerde clubs in de zomer te makkelijk hun slag kunnen slaan. Eerder kregen Flavien Le Postollec en Jovan Kostovski al een contractverlenging aangeboden. "Niemand kan zomaar weg op het einde van het seizoen", aldus een tevreden Denteneer. “In de contracten van Croizet en Bostock zijn wel clausules opgenomen die een vertrek bespreekbaar maken bij een eventuele degradatie, maar dan nog zal daar een vastgelegd bedrag tegenover moeten staan."

Met Croizet en Bostock heeft OHL twee goudklompjes in handen die in de toekomst een mooie transfersom kunnen opleveren. "Voor Croizet hebben zich deze winter zeven clubs en zo'n 100 makelaars gemeld. We hebben een stevige inspanning moeten doen om hem en Bostock hier te houden, maar het is formidabel dat het ons gelukt is. Ze geloven in ons project, anders hadden ze niet bijgetekend."

Reynaud dankt zijn nieuwe contract vooral aan zijn rol in de kleedkamer, want hij verloor zijn plaats aan Kanu. "Het feit dat hij onder onze laatste drie trainers altijd kapitein is gebleven, zegt genoeg over zijn rol als voortrekker van een spelersgroep”, aldus Denteneer. “Romain is misschien geen certitude meer, maar hij is van grote waarde voor OHL."