Brugse revelatie weet het zeker: Club Brugge wordt dit jaar kampioen

Brugse revelatie weet het zeker: "Club Brugge wordt dit jaar kampioen"

11-02-2016 08:45

AA Gent leek tot een week geleden de topfavoriet voor de titel, maar nu komt Club Brugge weer helemaal in beeld. De twee zeges tegen AA Gent hebben deugd gedaan, ook bij spits Abdoulay Diaby.

Diaby beseft nu meer dan ooit dat Club van niemand bang hoeft te zijn. "Psychologisch hebben we nu een voorsprong genomen. Door die zeges zijn alle twijfels weg. We weten nu dat we Gent aankunnen, we weten nu dat we kampioen kunnen worden. Onze groep is zich nu nog meer bewust van de kwaliteiten. En met de goesting en de discipline erbij, kunnen we iedereen aan", toont hij zich strijdvaardig in Het Belang Van Limburg.

Diaby waagt zich zelfs aan een gedurfde voorspelling. "Volgens mij speelt Club kampioen dit jaar. Echt waar. Het zal tussen ons, Gent en Anderlecht gaan. Maar wij halen het. Daar ben ik van overtuigd.”

Diaby droomt er ook van om de nieuwe Lior Refaelov te worden. "De goede voetballers scoren op belangrijke momenten. Ik wil hier geschiedenis schrijven. Beslissend zijn in de play-offs, in de bekerfinale. Dat zou geweldig zijn. Ik heb die beelden gezien van het doelpunt van Refaelov vorig jaar in de bekerfinale. Ik denk dat het magisch is om zoiets mee te maken. En dan nog in de laatste minuut..."