Van Damme maakt zich meteen populair bij coach: Hij is een geboren leider

Van Damme maakt zich meteen populair bij coach: "Hij is een geboren leider"

11-02-2016 08:32

Jelle Van Damme maakte deze winter een verrassende transfer naar de Verenigde Staten, hij gaat zich moeten bewijzen bij LA Galaxy. Dat is voorlopig goed aan het lukken, want zijn eerste oefenmatch was blijkbaar heel sterk.

Eén probleem voor Van Damme: Galaxy speelt wel met een vedette als Ashley Cole op de linksachter, de favoriete positie van Van Damme. De boomlange verdediger moet zich tevreden stellen met een plekje centraal achterin. Dat wist hij al bij het zetten van zijn handtekening. In zijn eerste oefenwedstrijd, een 0-0 tegen het Mexicaanse Club Tijuana, deed hij dat blijkbaar al goed. Zijn coach was dan ook heel tevreden over zijn nieuwe aanwinst.

"Hij heeft ervaring en communiceert goed, hij is een geboren leider. En hoe meer hij speelt, hoe beter hij zal worden. Hij is een meerwaarde voor ons team", aldus Bruce Arena op de website van LA Galaxy. Van Damme zelf bleef er nogal koel onder. “We hebben de nul gehouden en dat is altijd goed voor een verdediging. Zeker met belangrijke afspraken voor de boeg”. Op 24 februari speelt Galaxy namelijk zijn eerste match in de Amerikaanse Champions League.