Coulibaly enthousiast over nieuwe club: Evenveel kwaliteit als KV Oostende

Coulibaly enthousiast over nieuwe club: "Evenveel kwaliteit als KV Oostende"

11-02-2016 07:48

Elimane Coulibaly is 36 en heeft maandenlang geen match met inzet gespeeld, maar hij moet Moeskroen-Péruwelz wel gaan redden. De Senegalees heeft er in ieder geval vertrouwen in, meer nog: hij ziet evenveel kwaliteit als bij zijn ex-club Oostende.

Eigenlijk had niemand gedacht Coulibaly nog in een match te zien. Hij had nog een riant contract bij KV Oostende, maar levert nu in om te spelen. "Op winterstage mocht ik in de oefenwedstrijd tegen Groningen nog eens meedoen, en ik had weer hetzelfde gevoel als vroeger. Toen we terug waren van Nederland belde ik Mogi Bayat en vroeg ik hem om voor mij in Eerste Klasse een ploeg te zoeken. Twee dagen later belde hij mij al terug: ik kon naar Moeskroen-Péruwelz. Je bent competiteur of je bent het niet. Als je dat niet meer bent, moet je stoppen. Maar ik wou absoluut spelen", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine

Moeskroen-Péruwelz verkeert in degradatienood, maar zo speelt de ploeg blijkbaar helemaal niet. "Toen ik hier de kwaliteiten van de spelers zag en het niveau op training, was ik verbaasd. Het is onbegrijpelijk dat ze laatste staan. Echt! Hier is evenveel kwaliteit, kracht én techniek als in Oostende. Maar Oostende staat wel verder als ploeg. De coach is nu een groep aan het vormen en dat is belangrijk voor de toekomst van de club."

De grote liefde van Coulibaly blijft echter AA Gent. "Ik voel mij daar thuis. Mijn relatie met de voorzitter, de manager, de trainer en bepaalde spelers is meer dan gewoon. Er is een band. Misschien werk ik na mijn spelerscarrière nog wel voor de club. Ik wil later spelersmakelaar of recruteur van spelers worden. Misschien kan ik daarvoor eerst wat ervaring opdoen bij AA Gent. Maar ik wil vooral nog zo lang mogelijk zelf spelen, zeker tot mijn veertigste."