Krijgt jonge Fransman een kans als coach van KV Kortrijk?

Krijgt jonge Fransman een kans als coach van KV Kortrijk?

11-02-2016 07:33

KV Kortrijk ontsloeg deze week Johan Walem, een beslissing die al een tijdje in de lucht hing. Er doken meteen namen van mogelijke opvolgers op, maar Het Nieuwsblad ziet een derde optie: assistent-coach Karim Belhocine.

De 37-jarige Fransman is pas sinds dit seizoen assistent bij Kortrijk, maar kan nu zijn kunnen bewijzen als interim-trainer. In tegenstelling tot bij Walem klikt het helemaal met Kortrijk. Er is echter wel een belangrijk probleem: Belhocine heeft geen Pro License Diploma, wat op lange termijn wel nodig is. Hij heeft niet meer voldoende tijd om dat te halen voor volgend seizoen, er moet dus sowieso een coach met dat diploma gehaald worden. Dat kan echter ook een assistent zijn.

Dirk Poppe, ex-CEO van Waasland-Beveren, ziet in Belhocine de ideale oplossing. "Het is een natuurlijke leider die goed ligt in de spelersgroep. Communicatief is hij erg sterk. Hij heeft wel een uitgesproken mening, en vergis je niet: hij klopt op tafel. Het gaat misschien snel voor Karim, het is beter dat hij wat ervaring opdoet. Maar het verwondert me niet dat ze hem nu even een kans geven."