Diaby bulkt van het zelfvertrouwen: Ik ben de beste spits bij Club

Diaby bulkt van het zelfvertrouwen: "Ik ben de beste spits bij Club"

11-02-2016 07:14

Abdoulay Diaby heeft zich ontpopt tot dé zomertransfer bij Club Brugge. De Malinees is momenteel topschutter, en dat geeft een enorme boost aan zijn zelfvertrouwen.

Diaby maakte dit seizoen al elf goals, al was hij niet van bij het begin populair in Jan Breydel. Hij werd zelfs uitgefloten tegen Manchester United. "Dat is niet tof, natuurlijk. Maar ik vind het niet erg. Het zijn ook niet allemaal voetbalkenners op de tribune, hé. Ik heb twee kinderen, ben gezond,... Ik heb een goed leven. Ik kan zo'n dingen wel plaatsen, hoor. Vijf jaar geleden zou ik het heel erg gevonden hebben. Maar nu... Het beste bewijs dat het me weinig doet, is dat ik enkele dagen na die wedstrijd tegen ManU plots vier goals maakte in de competitiewedstrijd tegen Standard”, laat hij weten aan Het Belang Van Limburg.

Momenteel staat er zes namen op kop in de topschutterslijst, maar hij wil de Gouden Stier voor zichzelf. "Ik heb daar zeker de kwaliteiten voor. Vooral nu ik als diepe spits mag spelen, zijn mijn kansen gestegen. Ik speelde dit seizoen door omstandigheden al veel op de flank, maar ben centraal op m'n best. Maar goed, ik ben niet de enige die daar wil staan. Dan moet de beste maar spelen. Of ik dat ben? In mijn ogen ben ik de beste, maar het is aan de coach om te beslissen."

De topschutterstitel halen wordt wel moeilijk als niemand zeker is van zijn plaats: Michel Preud'homme laat zijn spelers veel rusten. "Ik respecteer het rotatiesysteem van de coach. Maar ik wil liefst alle wedstrijden spelen. Het is voor een aanvaller makkelijker om in het ritme te komen als je elke wedstrijd in de ploeg staat. Maar ik begrijp waarom de coach het op deze manier doet. Hij wil vermijden dat net als vorig jaar de vermoeidheid te groot is in de play-offs.”