Bayern München door in Duitse beker met hulp van de scheidsrechter

10-02-2016 22:30

Tweedeklasser VfL Bochum heeft in de kwartfinales van de DFB Pokal niet voor een stunt kunnen zorgen tegen FC Bayern München. De Duitse recordkampioen bleek uiteindelijk met 3-0 te sterk.

Bayern-coach Josep Guardiola was voorafgaand aan de wedstrijd nog op zijn hoede voor Bochum, dat recentelijk indruk had gemaakt in enkele oefenduels tegen Bundesligaclubs. Bayern bleek echter een maatje te groot. Met een schot dat via de binnenkant van de paal binnenzeilde opende Robert Lewandowski zeven minuten voor rust de score.

Een schwalbe van Arjen Robben besliste het duel aan het einde van de eerste helft voortijdig. Door de duikelpartij van de Nederlander kreeg Bayern een strafschop te nemen en mocht Bochum-speler Jan Simunek met rood inrukken. Hoewel Thomas Müller de strafschop nog miste, kwam Bayern in de tweede helft niet meer in de problemen.

Nadat Thiago voor 0-2 had gezorgd, tekende Lewandowski op aangeven van Robben voor de 0-3 eindstand. Het sprookje van Bochum eindigt zodoende in de kwartfinale.