Marc Wilmots lijkt keuze bij doelmannen bijna gemaakt te hebben

Marc Wilmots lijkt keuze bij doelmannen bijna gemaakt te hebben

10-02-2016 22:22

Dat Thibault Courtois en Simon Mignolet naar het Europees Kampioenschap gaan, lijkt zonder blessures een uitgemaakte zaak. Voor de derde plaats als doelman moet Marc Wilmots wel nog even denken.

Jean-François Gillet was jarenlang een vaste waarde in de selectie van de Rode Duivels. Steeds meer mensen vragen zich echter af of de doelman van KV Mechelen geen plaats moet maken voor een jongere doelman.

"Het is mijn bedoeling om met Jean-François door te gaan tot in 2016, op voorwaarde dat hij bij zijn club speelt en een degelijk niveau haalt", zei Wilmots in Het Nieuwsblad. Of Gillet nog aan die voorwaarden voldoet, is niet duidelijk.

Opvolgers
Gedoodverfde opvolger Matz Sels maakt namelijk ook nog kans. "Matz Sels bevalt me erg bij AA Gent. Hij is opgeschoven in de hiërarchie", bleef de bondscoach mysterieus.

De laatste keuze lijkt Koen Casteels te zijn. Hij was in 2014 de vervanger van de geschorste Gillet, maar blesseerde zich. Ondertussen zit hij meer op de bank dan hem lief is bij Wolfsburg. "De deur staat de volgende maanden open voor Casteels, die zeker talent heeft. Het wordt echter ook voor de doelmannen een kwestie van prestaties om bij de groep te zijn."