Trossard terug naar Genk, dan maar banneling opnieuw het vertrouwen schenken

Trossard terug naar Genk, dan maar banneling opnieuw het vertrouwen schenken

10-02-2016 21:49

Leandro Trossard keert na dit seizoen terug naar KRC Genk. De Genkse jeugdspeler werd één seizoen uitgeleend aan Oud-Heverlee Leuven en doet het daar bijzonder goed. Maar op Den Dreef denken ze al aan een mogelijke vervanger. En die heet misschien Tuur Houben. 

Houben is een 20-jarige flankspeler die door Emilio Ferrera terug bij de A-kern werd gebracht. De jongeling kreeg van Jacky Mathijssen te horen dat hij niet goed genoeg was voor een plaats bij het eerste elftal. En dus mocht Houben beschikken. "Dat kwam hard aan. Goed drie weken geleden kreeg ik te horen dat ik weer met de A-kern mocht meetrainen. Ik ben de trainer daar heel erkentelijk om, want het is toch een ander gevoel als je met de 'grote jongens' kan trainen", geeft Houben aan in HLN Sport Plus

Bij OH Leuven geloven ze nu plots wel in de kunde van de flankspeler. "Tuur heeft talent, maar moet nu gaan tonen dat hij niet alleen voetbalkundig maar ook qua mentaliteit en fysieke kracht een hoger niveau dan dat van de beloften aankan", aldus OH Leuven-coach Ferrera. "Ik wil de komende weken nagaan of hij in aanmerking komt om Leandro Trossard op te volgen, die eind dit seizoen naar Racing Genk terugkeert."