Malle baas van Leeds haalt uit naar fans: Mij bekritiseren, dan meer betalen

Malle baas van Leeds haalt uit naar fans: "Mij bekritiseren, dan meer betalen"

10-02-2016 21:14

Je hebt zo van die voorzitters die je onder de noemer 'goed gek' mag catalogeren. Eén van die personen is Massimo Cellino. Terwijl Liverpool de ticketprijzen niet zal verhogen, doet Cellino dat wel bij Leeds. De reden is eigenlijk lachwekkend. 

Leeds maakte enkele jaren geleden nog furore in Europa, maar ondertussen is de Engelse club teruggezakt naar de Tweede Klasse. Toch valt er regelmatig iets te beleven op Elland Road. Zo hebben The Whites een knotsgekke voorzitter. Niemand van de selectie mag met het nummer 17 spelen en hij haat paars. Een rare hersenkronkel zorgde voor heel wat tumult bij de Leeds-fans. Hij verhoogde de ticketprijzen.

Op zich is dit een commerciële zet zoals een andere, maar de reden er achter is echt ridicuul. "Op een dag stonden er een twintigtal supporters mij buiten te schreeuwen. 'Cellino, Cellino het is tijd dat je gaat', riepen zij. Ik heb hen dan gevraagd waarom zij dan niet beter vertrokken. Zij antwoordden mij dat zij er voor betaald hadden. 'Nee", antwoordde ik. 'Jullie hebben betaald om voetbal te zien. Als jullie mij willen bekritiseren, moeten jullie meer betalen", gaf Cellino aan in The Daily Mail.