Anderlecht-huurling wekt de interesse van topclubs, maar sluit terugkeer niet uit

Anderlecht-huurling wekt de interesse van topclubs, maar sluit terugkeer niet uit

10-02-2016 19:51

Samuel Bastien heeft het naar zijn zin in Avelino. Het jeugdproduct van Anderlecht speelt op huurbasis in de Serie B en wekt daar de interesse van meerdere Europese topclubs. "Misschien keer ik wel terug naar Anderlecht", reageert hij op de geruchten.

Bastien trok afgelopen zomer naar Italië omdat hij geen speelkansen zou krijgen bij paars-wit. "Ik wilde uitgeleend worden om speelminuten te verzamelen", zegt de middenvelder in La Dernière Heure. "Toen Anderlecht me sprak over Avellino, hapte ik meteen toe en ik heb nog geen moment spijt. Momenteel staan we op een plaats die recht geeft op de play-offs. We dromen ervan om naar de Serie A te stijgen."

"Ik speel hier hoger dan bij Anderlecht, eerder als nummer tien in een vrije rol. De fans zeggen dat ik de nieuwe Kevin De Bruyne ben. Dat is leuk, maar ik blijf met de voeten op de grond", gaat hij verder. Bastien wordt ondertussen aan topclubs zoals Juventus en Liverpool gekoppeld. "Ik heb dat ook gehoord. Uiteraard doet dat plezier, maar ik herhaal: ik blijf rustig. Alles op z'n tijd. Of ik volgend seizoen weer voor Anderlecht speel? Dat is zeker een mogelijkheid, maar het is nog te vroeg om nu al te zeggen waar ik volgend seizoen zal spelen. Anderlecht volgt mijn prestaties."