Dit was de dag: Wilmots gaat weer verrassen, exit Hazard 'no go'

Dit was de dag: Wilmots gaat weer verrassen, exit Hazard 'no go'

10-02-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland

EK-verrassing
Bondscoach Marc Wilmots moet weldra enkele moeilijke beslissingen maken wat zijn EK-selectie betreft. In de aanval zijn er meerdere opties. Mogelijk krijgen we net als op het WK opnieuw een verrassing. Naast Benteke, Lukaku, Origi en Batshuayi neemt Wilmots immers ook de namen van Depoitre en Vossen in de mond.

EK-verrassing bis
Ook in de verdediging moet Wilmots nog enkele knopen doorhakken. Routiniers als Kompany en Vermaelen komen dit seizoen om uiteenlopende reden amper aan spelen toe. Met Alderweireld, Vertonghen, Denayer en Lombaerts heeft de bondscoach voldoende back-ups, maar Wilmots kijkt ook rond in de eigen competitie. Deschacht en Engels mogen alvast hopen op een selectie.

Van Damme imponeert
Jelle Van Damme maakte dinsdag zijn debuut voor LA Galaxy. De verdediger kon meteen overtuigen in de oefenwedstrijd tegen Club Tijuana. Coach Bruce Arena was onder de indruk van de voormalige Rode Duivel.

Vechten als een Panda
Tweedeklasser Eupen moet het voor de rest van het seizoen zonder één van zijn sterkhouders doen. De Panda's hebben het contract van Rodri verbroken. De Spanjaard zou de assistent-trainer van de club hebben aangevallen.

FIFA houdt Hazard op
Eden Hazard is bezig aan een kleurloos seizoen, maar heeft de topclubs nog steeds voor het uitkiezen. Real Madrid en coach Zinédine Zidane hengelen al langer naar de Belgische vedette en ook Hazard zou graag in Madrid voetballen. De FIFA lijkt echter roet in het eten te gooien.