Robert Waseige steekt zijn grootste ontgoocheling bij Rode Duivels niet weg

Robert Waseige steekt zijn grootste ontgoocheling bij Rode Duivels niet weg

10-02-2016 17:28

Op zeventien juni 2002 sloeg Peter Prendergast de Belgische WK-droom stuk door een geldig kopbaldoelpunt van Marc Wilmots af te keuren. Een zware kater voor heel België, maar zeker ook voor toenmalig bondscoach Robert Waseige. Al houdt hij aan het EK 2000 nog slechtere herinneringen over.

Iedereen die het meemaakte, is er tot op de dag van vandaag van overtuigd. De Rode Duivels hadden die 17e juni de latere wereldkampioen Brazilië kunnen kloppen. Robert Waseige, die de wedstrijd als bondscoach van op de eerste lijn meemaakte, niet. "Stel dat die goal telt, dan nog moesten we een hele helft tegen dat machtige Brazilië optornen. Niets garandeert dat we konden standhouden tegen Ronaldo & co", vertelt Waseige aan Sport/Voetbalmagazine.

"Dan vind ik de nederlaag tegen Turkije in de poulefase van het EK 2000 een veel grotere teleurstelling. Daar lagen écht mogelijkheden voor ons." Maar heeft Waseige dan wel genoten van zijn driejarige carrière (1999-2002) als bonscoach? "Jazeker, het is de gemakkelijkste job die er is."