'Opengebloeide Franse aanvaller verkiest PSG boven Chinese miljoenen'

'Opengebloeide Franse aanvaller verkiest PSG boven Chinese miljoenen'

10-02-2016 17:25

China is druk bezig om de nodige (top)spelers naar Azië te lokken. Nadat spelers als Jackson Martinez (Atlético Madrid) en Ramires (Chelsea) Europa verruilde voor de Chinese competitie, hebben de Aziaten de smaak te pakken. Ook Hatem Ben Arfa stond op een Chinees lijstje.

De Fransman, spelend voor OGC Nice, kon de afgelopen transferperiode vertrekken naar China. Ben Arfa, in het verleden ook uitkomend voor Newcastle United, kon in twee seizoenen maar liefst 25 miljoen euro verdienen, zo meldt L'Equipe. Van een transfer kwam het echter niet. Ben Arfa staat nog tot het einde van het seizoen onder contract bij Nice.

Het lijkt erop dat de Fransman met Tunesische roots aan het einde van het seizoen naar regerend landskampioen Paris Saint-Germain vertrekt. Ook Borussia Dortmund wordt in verband gebracht met Ben Arfa, die in Engeland, mede door zwaar blessureleed, geen potten kon breken. In de Premier League bleef het bij klasseflitsen, in de Ligue 1 presteert Ben Arfa constanter. Elf treffers in 24 wedstrijden, alstublieft.