Engels international bekent: Ik heb seks gehad met een vijftienjarig meisje

Engels international bekent: "Ik heb seks gehad met een vijftienjarig meisje"

10-02-2016 17:02

Adam Johnson, voetballer bij Sunderland én Engels international, heeft woensdag voor een rechtbank in het Britse Bradford bekend dat hij seksueel contact heeft gehad met een minderjarig meisje. 

Bovendien heeft Adam Johnson toegegeven dat hij wist dat het meisje jonger was dan zestien jaar. De aanklager beschuldigt Johnson van twee feiten, die Johnson bevestigde. De middenvelder gaf toe dat hij het meisje via Facebook contacteerde en daarna met haar afsprak terwijl hij wist dat ze jonger dan zestien jaar was. Na kort overleg met zijn advocaten bekende hij ook dat er seksuele handelingen plaatsvonden. De feiten deden zich eind 2014 en begin vorig jaar voor. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De zaak doet in Engeland heel wat stof opwaaien. Toen het nieuws in maart 2015 openbaar gemaakt werd, schorste Sunderland de middenvelder meteen. Na veertien dagen werd de schorsing dan wel opgegeven omdat Johnson weer op vrije voeten was, Engeland schreeuwde schande.

Johnson begon zijn carrière bij Middlesbrough, vervolgens speelde hij voor Manchester City om dan in 2012 te verhuizen naar Sunderland, waar hij destijds ploegmaat was van Rode Duivel Simon Mignolet. Dit seizoen kwam de middenvelder vier keer in actie bij zijn club. De 28-jarige Brit heeft ook twaalf caps op zijn naam staan.

Vrijdag wordt de zaak verder behandeld.