Rozehnal deelt nog kleine steek uit aan Club: Onze trainer roteerde niet

Rozehnal deelt nog kleine steek uit aan Club: "Onze trainer roteerde niet"

10-02-2016 14:56

David Rozehnal neemt het zondagmiddag op tegen ploeg waar het voor hem begon in België. De Tsjechische verdediger speelt dan met KVO tegen Club Brugge. De ervaren man kan bij Blauw-Zwart terugblikken op enkele mooie periodes.

In België liep het vlotjes, maar in Europa waren de Bruggelingen ook indrukwekkend. In de Champions League werd er onder andere gewonnen van AC Milan en Ajax. "Een goede campagne", herinnert hij zich nog in Sport/Voetbalmagazine.

"Gewonnen in Milaan, thuis tegen Ajax... En, opvallend: de trainer roteerde niet, terwijl we toen ook al heel veel wedstrijden speelden. Vermoeidheid zit vooral in je hoofd. Zondag, woensdag, zondag: ideaal, denk ik", geeft hij nog een kleine steek naar de huidige rotatiepolitiek bij Club.

"Spelers moeten elkaar voelen op het veld. Een team dat goed speelt, moet je laten staan, ook al is dat allesbehalve leuk voor de jongens die op de bank zitten. Ik zou net hetzelfde zeggen mocht ik níét spelen. Spelers die na een mindere wedstrijd mogen blijven staan, krijgen meer vertrouwen. En wie niet in de ploeg stond, moest harder werken en geduldig zijn."