Wilmots zoekt ook in eigen land: 'Engels wordt bekeken, Deschacht is als wijn'

Wilmots zoekt ook in eigen land: 'Engels wordt bekeken, Deschacht is als wijn'

10-02-2016 14:37

Het EK2016 komt steeds dichterbij. Dit is dus ook het moment voor heel wat spelers om zich in de kijker te spelen. En het moment voor Marc Wilmots om moeilijke beslissingen te nemen. Onder meer centraal in de verdediging moet hij een keuze maken.

Thomas Vermaelen en Vincent Kompany zijn vaste waardes bij de Rode Duivels. Maar de back-ups kunnen nog veranderen. Onder meer Jason Denayer, Laurent Ciman, Björn Engels en zelfs Olivier Deschacht worden genoemd als mogelijke opties.

Vooral Engels kan de laatste weken indruk maken. Hij zou de Divock Origi van het EK kunnen worden. Wilmots geeft alvast aan dat hij een optie is. "We volgen de prestaties van Engels, maar zijn concurrenten - zoals Jason Denayer - hebben het voordeel dat ze polyvalenter zijn", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Ook Deschacht wordt genoemd. "Deschacht is als wijn, elke dag een beetje beter. Bovendien kan hij én op links én centraal spelen", zegt de bondscoach. Denayer lijkt wel al zeker van een invitatie. "Hij heeft alle kwaliteiten van een centrale verdediger: snel, technisch goed. Hij maakt bovendien weinig overtredingen. Zijn toekomst oogt mooi."