'Juventus zie bui al hangen: Klopp, Portugees en Italiaanse trainer op lijstje'

'Juventus zie bui al hangen: Klopp, Portugees en Italiaanse trainer op lijstje'

10-02-2016 11:28

Italiaans media zijn er stellig van overtuigd dat Max Allegri na de zomer aan de slag gaat als manager van Chelses. Mocht dat gerucht kloppen, dan zal regerend landskampioen Juventus dus op zoek moeten naar een nieuwe trainer. 

De Oude Dame zou inmiddels een lijstje hebben opgesteld met drie namen die in beeld zijn om in de voetsporen te treden van Allegri. La Gazzetta dello Sport schrijft woensdag dat Jürgen Klopp (Liverpool) de droomkandidaat is in Turijn. Omdat de Duitse oefenmeester pas enkele maanden werkzaam is bij de Britse grootmacht en nog een contract voor enkele jaren heeft, lijkt het vrij onwaarschijnlijk dat Juve hem los weet te weken uit Liverpool.

De andere twee kandidaten luisteren naar de namen Paulo Sousa en Eusebio Di Francesco. Sousa - in het verleden speler van de Italiaanse grootmacht - is momenteel trainer van Fiorentina. De Portugees (foto) presteert verrassend goed met La Viola. 

Di Francesco staat sinds medio 2014 aan het roer bij Sassuolo. Die ploeg presteert dit jaar boven elke verwachting, met een huidige zeven plek op de ranglijst. Di Francesco laat Sassuolo bovendien aantrekkelijk voetbal spelen en dat is een belangrijke factor in de ogen van de Juventus-leiding.