Samatta komt meteen drie keer tot scoren in onderlinge oefenpot

Samatta komt meteen drie keer tot scoren in onderlinge oefenpot

10-02-2016 10:35

Het duurde een tijdje, maar Racing Genk heeft de transfersoap rond Aly Mbwana Samatta dan toch kunnen afronden. De aanvaller mocht zelfs al even proeven van het grote werk in het duel tegen Moeskroen-Péruwelz. Dinsdag haspelde Samatta nog een oefenpartij af om matchritme op te doen. Daarin kwam hij maar liefst drie keer tot scoren.

Door de afgelasting van de wedstrijd tussen STVV en Racing Genk van maandagavond, stond er dinsdag een onderlinge oefenpot op het programma. Enkele spelers van de A-ploeg namen het met enkele beloften op tegen een jonge beloftenploeg. En bij die spelers ook Samatta, die na de rust drie keer tot scoren kwam. De partij eindigde uiteindelijk op 5-1.

"Zo heb je mijn verschillende kwaliteiten gezien", zegt Samatta in Het Belang van Limburg. "Leuk was het niet echt, want wat een pokkenweer was dit zeg. Koud en nat. Gelukkig begin ik dat typisch Belgisch weertje al gewoon te worden. Nu, in mijn vaderland is voetballen ook nauwelijks mogelijk. Het is er momenteel zeer heet", besluit de aanvaller.