Rozehnal is grote fan van 'oudje' Simons: Iedereen volgde Timmy

Rozehnal is grote fan van 'oudje' Simons: "Iedereen volgde Timmy"

10-02-2016 08:55

Dertien jaar geleden werd David Rozehnal naar België gehaald. De Tsjechische verdediger tekende een contract bij Club Brugge. Bij Blauw-Zwart heeft hij heel wat successen beleefd. Onder meer in Europa en de Belgische competitie.

"We hadden een ideale mix van Belgen – Timmy Simons, Gert Verheyen, Philippe Clement, Dany Verlinden – en goede buitenlanders –Rune Lange, Marek, Nastja Ceh, ik–, die bereid waren om voor elkaar te vechten", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Het werkte, ook al kan je dat niet altijd verklaren. Soms haalt een club betere spelers en zijn de resultaten toch slechter."

"Het was goed dat ik met vragen bij sommige spelers terechtkon, zonder dat we daarom beste vrienden waren. Nu, op mijn 35e, heb ik andere interesses dan de jonge spelers, maar op het veld moeten we wel een groep vormen. Er zaten toen ook enkele karaktertjes in het team, maar zo lang ze presteren en het verschil maken, stoorde niemand zich daaraan."

Leiders
Eén van de grote leiders bij Club Brugge was Simons. "Iedereen volgde Timmy, voor de jonge spelers een voorbeeld omdat hij altijd hard werkte en gedisciplineerd was. Daarom is het niet verrassend dat hij op zijn leeftijd, 39 jaar, nog altijd speelt."

"Gert (Verheyen, red.) vond ik nog net iets meer de leider, die alleen iets zei als het nodig was. Een stille leider in een groep waarin amper ego’s zaten. Anders dan de huidige generatie voetballers, zonder te willen veralgemenen."