'Daar geniet ik van, Arsenal heeft de verkeerde scout van Leicester gejat'

'Daar geniet ik van, Arsenal heeft de verkeerde scout van Leicester gejat'

10-02-2016 08:47

Arsenal heeft de verkeerde scout bij Leicester City weggeplukt. Dat stelt Gary Lineker, presentator van de BBC en oud-speler van 'The Foxes'. De Londenaren dachten de ontdekker van Jamie Vardy en Riyad Mahrez vast te hebben gelegd.

Ben Wrigglesworth, hoofd scouting van Leicester, bevestigde vorige week dat hij in dienst treedt van Arsenal. Of Arsène Wenger en co daar goed aan doen, valt volgens Lineker te betwijfelen. In zijn ogen is assistent-trainer Steve Walsh het brein achter de goede aankopen van de laatste jaren.

"Ik geniet ervan dat Arsenal de verkeerde scout heeft gejat", wordt Lineker geciteerd in Engelse media. "N'Golo Kante, Riyah Mahrez, Jamie Vardy, Steve Walsh is de man die deze spelers gevonden heeft en ervoor gezorgd heeft dat ze naar Leicester kwamen. Ik weet dat hij bij Mahrez eigenlijk voor een andere speler ging kijken, maar hij kwam met Mahrez terug."

"Hij heeft briljant werk geleverd en is een belangrijke factor in het succes. Net zoals bij de rest van de clubs draait het om de spelers die je binnenhaalt. Leicester heeft dat met een relatief klein budget gedaan, vergeleken met de topclubs", aldus Lineker.

Lees meer: Arsenal haalt scout van Leicester City