Vanhaezebrouck wou snel weg bij Genk: Mijn ontslag was een opluchting

Vanhaezebrouck wou snel weg bij Genk: "Mijn ontslag was een opluchting"

10-02-2016 08:40

Hein Vanhaezebrouck beleeft momenteel grote successen bij AA Gent. Zijn eerste periode bij een topploeg liep in mineur af. De coach kreeg een kans bij Genk, maar verliet de Limburgse club al na één seizoen. Hij blikt daar met weinig plezier op terug.

"Ik was vooral teleurgesteld over het feit dat men mij bij Genk in het begin blaaskes heeft wijsgemaakt. Ik had daar een paar keer met het bestuur samengezeten", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Er werd bevestigd dat men ‘zwaar’ ging investeren in de ploeg. Dat was voor mij oké, want ik had hen verwittigd dat het niet ging lukken met het huidige materiaal. Als ze dan na vier vergaderingen komen vertellen dat er geen geld is..."

Het systeem
"In het begin speelden we niet slecht, maar er werden te gemakkelijk goals geslikt en er waren vooral te weinig punten. Op dat moment begonnen sommigen zich te bemoeien met de tactiek: mijn systeem zou niet deugen, het was onmogelijk om zo te spelen. En ik zou geen zelfkritiek hebben, ik zou te jong zijn en nog meer van dat fraais."

Racing Genk besloot eind november dan om Vanhaezebrouck te ontslaan. "Voor mij was mijn ontslag een opluchting. Als ik eerlijk mag zijn, het had voor mij drie weken eerder mogen komen", aldus de coach van Gent.