Missers Benteke breken Liverpool zuur op in FA Cup door late tegengoal

09-02-2016 23:49

Liverpool is in de return tegen West Ham uitgeschakeld in de slotminuut van de verlengingen. Verdediger Angelo Ogbonna scoorde de winning-goal in een wedstrijd die door Christian Benteke al lang kon beslist zijn.

Simon Mignolet en Christian Benteke kregen allebei een basisplaats bij Liverpool. Bij West Ham stond Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht) in de basis, maar hij viel al snel geblesseerd uit. Divock Origi mocht na een uur zijn rentree maken bij Liverpool na blessureleed dat hem meer dan een maand aan de kant hield. Toen stond het al 1-1.

Vlak voor de rust opende West Ham via Michail Antonio de score. Philippe Coutinho, die eveneens terugkeerde uit blessure, maakte na de rust gelijk met een slimme vrije trap. Daarna kreeg Christian Benteke, die een sterke wedstrijd speelde, nog enkele kansen om de wedstrijd te beslissen, maar scoren lukte niet. Uiteindelijk zou een goal van Ogbonna in de 121e minuut West Ham naar de volgende ronde brengen.