Belgisch getint Sochaux stunt tegen grootmacht Monaco in Franse beker

Belgisch getint Sochaux stunt tegen grootmacht Monaco in Franse beker

09-02-2016 22:49

De Belgen Yanis Mbombo en Olivier Werner hebben met Sochaux voor een stunt gezorgd door het grote AS Monaco uit te schakelen in de achtste finale van de Coupe de France.

Olivier Werner en Yanis Mbombo zijn bezig aan hun eerste seizoen bij Sochaux. De 30-jarige Werner verliet deze zomer na dertien seizoenen België. Hij degradeerde vorig jaar na een goed persoonlijk seizoen bij Cercle Brugge en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vond hij in de Franse Tweede Klasse. De 21-jarige aanvaller Mbombo wordt sinds januari door Standard opnieuw uitgeleend na eerdere uitleenbeurten aan Auxerre en Sint-Truiden. Hij moet voor doelpunten zorgen bij Sochaux dat in de Ligue 2 op een degradatieplaats staat.

Florian Martin opende na 19 minuten de score voor Sochaux tegen het slecht spelende Monaco dat met een veredeld B-elftal speelde. Toch kwam Monaco vlak voor rust nog terug tot 1-1 via Tiemoue Bakayoko. Sochaux drukte echter door na rust en iets later maakte Hadi Sacko de 2-1. Daarna werd Mbombo vervangen, maar Werner hield zijn netten verder schoon waardoor Sochaux ten koste van Monaco naar de kwartfinale gaat.