Lof voor De Bruyne: Verrast dat hij dat niveau kon blijven aanhouden

Lof voor De Bruyne: "Verrast dat hij dat niveau kon blijven aanhouden"

09-02-2016 18:20

Volgende week neemt AA Gent het in de Champions League op tegen Vfl Wolfsburg. Sport/Voetbalmagazine had daarom een gesprek met de sportief directeur van Wolfsburg, Klaus Allofs. De Duitser had het niet alleen over Gent, maar sprak ook over zijn voormalige poulain Kevin De Bruyne.

"Bij Werder Bremen zag ik al wat voor een buitengewone kwaliteiten hij had. Hij heeft een enorme drang om te winnen en durft initiatief te nemen", opent Allofs. "Kevin is niet iemand die de verantwoordelijkheid afschuift op een ander. Altijd opnieuw neemt hij heel veel risico, ondanks een mindere actie die daar aan vooraf ging. Hij zal altijd zijn verantwoordelijkheid nemen", zegt de sportief directeur.

"Het heeft me wel verrast dat hij dat niveau kon blijven aanhouden. Daarbij bleef hij ook nog eens scoren. Wolfsburg heeft zich snel ontwikkeld als club en als ploeg, maar ook Kevin heeft zich snel ontwikkeld. Wie hem hier bezig zag, wist dat hij het ook bij Manchester City uitstekend zou doen. Natuurlijk heeft een speler daarbij altijd de steun nodig van zijn trainer, maar bij een transfer van die omvang ben je ook zeker dat je die steun zal krijgen", besluit Allofs.