Newcastle won transferstrijd van Barça: Ik heb alles uit de kast gehaald

Newcastle won transferstrijd van Barça: "Ik heb alles uit de kast gehaald"

09-02-2016 17:51

Ayoze Perez had in de zomer van 2014, na een uitstekend seizoen bij Tenerife, twee opties: FC Barcelona en Newcastle. Het werd opzienbarend genoeg laatstgenoemde club.

Andoni Zubizarreta, de toenmalige technisch directeur van Barça, had Perez op het oog, maar kwam bedrogen uit. De 22-jarige Spanjaard koos voor Newcastle United. Het feit dat de Engelse club hem een kans in de hoofdmacht beloofde, gaf de doorslag.

"Een speler die ik ondanks verwoede pogingen niet naar Barcelona kon halen? Ayoze Perez", antwoordt Zubizarreta, die tussen 2010 en 2015 werkzaam was in Camp Nou, in gesprek met Spaanse media. "Ik heb alles uit de kast gehaald, maar het lukte niet. Ik vond hem een interessante speler, maar hij moest eerst rijpen bij Barça B, net als Denis Suarez. Die kans liet hij lopen."

Perez verkaste in plaats van Barcelona naar Newcastle United, dat twee miljoen overmaakte naar Tenerife. Hij brak al snel door in de A-kern. Inmiddels staat de teller op 62 optredens, waarin Perez twaalf keer tot scoren kwam.