Benfica kan langs kassa passeren bij lucratieve transfer Witsel

Benfica kan langs kassa passeren bij lucratieve transfer Witsel

09-02-2016 16:26

Axel Witsel speelt ondanks veel interesse nog steeds voor Zenit Sint-Petersburg. De onderhandelingen met geïnteresseerde clubs sprongen steeds af op de hoge transferprijs die Zenit vroeg. Zelf legde het in 2012 40 miljoen euro op tafel bij Benfica, dat bij een toekomstige transfer nog eens langs de kassa kan passeren.

Zenit wil natuurlijk zijn investering terugverdienen en vraagt daarom een hoge transferprijs voor zijn middenvelder. Die schrikt voorlopig de geïnteresseerde clubs af, want Witsel speelt tot het einde van het seizoen nog zeker bij de Russen. Zijn ex-ploeg Benfica hoopt stiekem op een absolute toptransfer komende zomer.

Uit documenten die FootLeaks naar buiten bracht, blijkt dat de Portugezen bij de transfer een clausule hebben laten opnemen waardoor ze nog kans maken op een mooie financiële bonus. Als Zenit meer dan 50 miljoen euro krijgt voor Witsel, ontvangt Benfica 10 procent van de meerwaarde boven dat bedrag. Als de transfersom meer dan 60 miljoen euro bedraagt, wordt dat zelfs 50 procent plus 1 miljoen euro.