'Transferbom barst door: Guardiola, China, West Ham en Premier League-sensatie'

'Transferbom barst door: Guardiola, China, West Ham en Premier League-sensatie'

09-02-2016 14:44

Dimitri Payet domineert dinsdag de headlines in Engeland. Manchester City en een club uit China hebben belangstelling voor de spectaculaire nieuweling van West Ham United.

Payet heeft in zijn eerste maanden in de Premier League een onuitwisbare indruk gemaakt, met zes doelpunten en vier assists in achttien optredens voor West Ham. De nummer zes van Engeland, die hem in de zomer voor dertien miljoen euro overnam van Olympique Marseille, moet echter vrezen voor een snel vertrek van de aanvaller.

Sky Sports meldt dat een niet bij naam genoemde club uit China bereid om vijftig miljoen euro te betalen voor Payet. Omdat de transfermarkt daar nog tot 26 februari is geopend, kan er op korte termijn een deal worden gesloten. Op de achtergrond heeft Manchester City óók interesse, meldt The Sun. Pep Guardiola zou gecharmeerd zijn van Payet en heeft de City-leiding naar verluidt opdracht gegeven om een bod van 38 miljoen euro uit te brengen.

West Ham is geschrokken van alle heisa rond de Franse sterspeler en hoopt zijn contract zo snel mogelijk te verlengen. De 28-jarige Payet heeft door de interesse uit China en Manchester echter meer ijzers in het vuur, waardoor hij zijn salaris makkelijk kan verdubbelen.