De Kanaries zitten met een duiventil: We moesten ze vervangen

De Kanaries zitten met een duiventil: "We moesten ze vervangen"

09-02-2016 14:24

Het STVV dat aan de competitie begon, ziet er helemaal anders uit dan de huidige ploeg. De Kanaries zagen een pak spelers vertrekken en haalden ook een pak nieuwe spelers. De Limburgse club voerde maar liefst zeventien transfers door in januari.

STVV zag acht spelers de club verlaten, maar kreeg er wel negen nieuwelingen bij. Algemeen manager Philippe Bormans legt uit waarom de Truienaren zo gretig waren tijdens de transferperiode. "Langs de ene kant omdat we niet anders konden. We moesten de spelers die vertrokken vervangen", zegt hij.

"Met de aftocht van Junior Edmilson en Jean-Luc Dompé deden we financieel een goede zaak en Rob Schoofs gunden we zijn transfer naar AA Gent. Mede daardoor hebben we Benito Raman ook kunnen inlijven", aldus Bormans in Het Laatste Nieuws.

Schifting
"Anderzijds hebben we een tweede schifting doorgevoerd sinds de promotie naar eerste. Een paar spelers die niet voldeden hebben we laten gaan. We kozen ervoor om jonge vervangers met toekomst aan te trekken. Daarnaast hebben we de duur van de contracten opgetrokken."

"In Tweede Klasse werkten we bewust met korte contracten. Nu gaan we voor iets meer stabiliteit en daarom leggen we spelers nu voor twee, drie of meer jaren vast. De volgende transferperiode moet in principe iets kalmer worden."