Wolfsburg onderschat Gent helemaal niet: Gent staat daar niet toevallig

Wolfsburg onderschat Gent helemaal niet: "Gent staat daar niet toevallig"

09-02-2016 12:57

AA Gent en VfL Wolfsburg staan komende week woensdag tegenover elkaar in de achtste finales van de Champions League. De Duitse topploeg verkeert momenteel in crisis in eigen land, maar wil in Europa toch doorstoten.

Voor sportief directeur Klaus Allofs is het absoluut noodzakelijk dat Wolfsburg doorstoot in de Champions League. "De kwartfinale halen, zou voor ons fenomenaal zijn, zowel op financieel als sportief vlak. Dat zou goed zijn voor onze naam", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Van onderschatting is er bij de Duitse club geen sprake. "We weten dat we tegen een andere outsider spelen, maar ook dat Gent een ploeg is die daar niet toevallig staat. We hebben ze intensief gescout. We zullen twee topprestaties nodig hebben om deze ronde te overleven."

Toch is Allofs blij dat Wolfsburg Gent heeft geloten en geen Europese topclub. "We wilden Gent als tegenstander, maar niet alleen wij. Alle tegenstanders wilden een van ons loten, Gent of Wolfsburg. Mooi toch dat we dan net elkaar treffen."