Dit was de voormiddag: Exit Vanden Borre, boze Van Himst en blije Valdes

Dit was de voormiddag: Exit Vanden Borre, boze Van Himst en blije Valdes

09-02-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Van Himst vindt transfers Anderlecht maar niets
Clubicoon Paul Van Himst heeft het bestuur van Anderlecht een veeg uit de pan gegeven. De oud-speler vindt de wintertransfer maar niets. "Ze blokkeren de jongeren", aldus Van Himst. Vooral het aantrekken van Stéphane Badji is een slecht idee volgens de voormalige Gouden Schoen. Tielemans kan zich zo niet verder ontwikkelen.

Exit Vanden Borre
Anthony Vanden Borre lijkt nu echt op weg naar de uitgang. Het enfant terrible van Anderlecht staat dicht bij een overgang naar het Zwitserse Sion. De transfermarkt daar is nog open. Anderlecht is bereid hem gratis te laten gaan, als het 50 procent krijgt bij een eventuele doorverkoop. Bij de Zwitsers spelen ook Geoffrey Mujangi Bia en Ilombe Mboyo.

Valdes is gelukkig
In de Spaanse pers heeft Victor Valdes zijn liefde verklaard aan Standard. De Spaanse doelman strooit met lof naar de Luikse club, die hem uit de vergetelheid haalde. Voor Manchester United heeft hij minder mooie woorden over.

'Onderdukte Vanaken' eindelijk vertrokken
Het duurde even, maar Hans Vanaken lijkt eindelijk vertrokken bij Club Brugge. Het vertrek van Victor Vazquez lijkt hem te hebben bevrijd. Dat ziet ook analist Eddy Snelders. "Vanaken werd onderdrukt door Vazquez." Vanaken kwam afgelopen zomer over van Lokeren voor zo'n 4 miljoen euro.