'Barça dreigt vaste waarde kwijt te raken door contractvoorstel van 12 miljoen'

'Barça dreigt vaste waarde kwijt te raken door contractvoorstel van 12 miljoen'

09-02-2016 11:19

De Chinese voetbalrevolutie lijkt geen grenzen te kennen. Na onder meer Ramires, Jackson Martinez en Alex Teixeira kan ook Dani Alves van FC Barcelona de oversteek maken.

Een onbekende club uit China heeft Alves een driejarig contract voorgelegd, tegen een jaarsalaris van twaalf miljoen euro. Dat meldt Mundo Deportivo. De Catalaanse krant schrijft dat Barça niet is betrokken bij het contractvoorstel; Alves is één op één benaderd door de Chinezen, wat in principe tegen de regels is.

Barcelona wacht de komende dagen op een bericht uit China en mocht dat komen, dan is het niet uitgesloten dat Alves binnen twee weken vertrekt. De Chinese transfermarkt is geopend tot 26 februari. Afgelopen zomer leek de Braziliaanse rechtsback ook al te vertrekken, maar na een lange reeks van geruchten verlengde hij zijn Barça-contract tot de zomer van 2017.

Zeker is wel dat Barça een serieuze transfersom verwacht voor Alves. Met de bedrag voor Martinez (42 miljoen) en Teixeira (50 miljoen) in het achterhoofd, kan de koploper van de Primera División waarschijnlijk flink cashen. Alves is een vaste waarde in de ploeg van succestrainer Luis Enrique.