Allijns reageert op ontslag Walem: Band met de club was er niet

Allijns reageert op ontslag Walem: "Band met de club was er niet"

09-02-2016 10:49

Johan Walem is zoals bekend niet langer trainer van KV Kortrijk. Gisterenavond bedankte de club zijn coach voor bewezen diensten. Assistent Karim Belhocine neemt over. Voorzitter Joseph Allijns reageert op de ontwikkelingen. "De band tussen Walem en de club ontbrak."

Johan Walem koos vorige zomer voor een avontuur bij Kortrijk. Hij verliet de nationale beloften en ging de loodzware opdracht aan Yves Vanderhaeghe te doen vergeten, maar daar slaagde hij niet in. Na enkele chaotische weken heeft de club de knoop doorgehakt en Walem ontslagen. "We voelden gelatenheid binnen de club", aldus voorzitter Joseph Allijns aan Sporza.

De preses geeft aan dan dat het niet enkel de sportieve prestaties zijn die Walem de kop kosten. "De club kijkt verder dan enkel het sportieve. We moesten ingrijpen in het belang van de club. Geen kwaad woord over Johan, maar hij functioneerde niet zoals we gewend waren." Daarmee doelt Allijns op het feit dat na twee oude bekenden van de club er iemand aan het roer stond die geen band had met Kortrijk. "Het heeft nooit 100 procent geklikt tussen Walem en de club. Misschien hadden we het te moeilijk om met iemand samen te werken die KV Kortrijk minder goed kende."

Assistent Karim Belhocine neemt de taken van Walem nu over. "Hij doet het seizoen uit", aldus Allijns. "Hij speelde hier en is een kind van het huis. We gaan nu niet halsoverkop iemand anders aanstellen." De voorzitter hoopt dat de nieuwe trainer opnieuw offensief voetbal kan brengen. "Dat hebben we dit seizoen te weinig gezien", besluit hij.