Ex-Beerschotman pakt derde rode kaart in Premier League: Ik ga het hem praten

Ex-Beerschotman pakt derde rode kaart in Premier League: "Ik ga het hem praten"

09-02-2016 09:44

Victor Wanyama weet van geen ophouden. De middenvelder van Southampton kreeg al zijn derde rode kaart van het seizoen tegen West Ham United. Ronald Koeman baalt er flink van en gaat het gesprek aan met de middenvelder.

Wanyama kreeg een schorsing van vijf wedstrijden op zijn bord na een overtreding op Dmitri Payet. Eerder kreeg hij rood tegen Norwich City en Bournemouth. Wanyama kreeg nu een automatische schorsing van drie duels plus twee extra duels voor zijn eerdere rode kaarten. "Ik zal het gesprek aangaan met Wanyama", stelt Koeman in the Southern Daily Echo.

"Ik heb hem na de wedstrijd niet gesproken, omdat iedereen blij was met de zege. En daar hebben we nog een hele week voor. Je moet slim zijn. We hebben spelers als Victor nodig, omdat zij een winnaarsmentaliteit hebben en tackles maken die vaak goed zijn voor het team. Maar soms mag je het risico niet lopen, zoals hij wel heeft gedaan", aldus Koeman. "Misschien was de rode kaart wel een te zware straf, maar ik heb respect voor deze scheidsrechter Mark Clattenburg, hij is één van de besten."