Ceulemans is grote fan van Bruggeling: Hij zal nog veel punten opleveren

Ceulemans is grote fan van Bruggeling: "Hij zal nog veel punten opleveren"

09-02-2016 09:32

Jan Ceulemans zit momenteel zonder ploeg, maar hij volgt het voetbal natuurlijk nog op de voet. Het voetbal van Club Brugge bijvoorbeeld, daar is hij heel onder de indruk van Lior Refaelov.

Ceulemans zag Refaelov tegen AA Gent een sterke partij spelen, en denkt dat het vertrek van Victor Vazquez daar wel een factor in is. "Refaelov profiteert van het vertrek van Vazquez, want met hem in de ploeg moesten de ballen verdeeld worden onder meerdere creatieve spelers. Als aanvaller krijg je liever tien passes toegespeeld waarvan maar de helft lukt dan dat je in heel de match drie passes krijgt", aldus Ceulemans in Het Nieuwsblad.

Refaelov zou wel eens de sleutel kunnen worden in de titelstrijd. "Hij zal nog groeien, want je merkt dat hij bevrijd is. Hij wordt meer betrokken, en neemt zelf ook meer initiatief. Michel Preud'homme geeft hem geen vrije rol, maar toch lijkt hij omnipresent. Hij valt aan, doet zijn verdedigende taken en stuurt bij. Hij zal Club Brugge nog veel punten bezorgen", voorspelt het Brugse icoon.