Valdes dolgelukkig in Luik: Standard is voor mij de beste club ter wereld

Valdes dolgelukkig in Luik: "Standard is voor mij de beste club ter wereld"

09-02-2016 09:05

Met Victor Valdes heeft Standard een wereldster binnengehaald, maar de laatste heeft hij wel nauwelijks gespeeld. De Catalaan kijkt met weinig heimwee terug op zijn periode bij Manchester United.

Valdes was niet de beste vriend van coach Louis Van Gaal, daarom kwam hij nooit aan spelen toe. “Kort voor de VS-tour ondervond ik lichte hinder aan de knie. Van Gaal vond het beter dat ik in Manchester zou blijven. Ik had dat liever niet omdat ik bang was dat iedereen ging denken dat mijn knieprobleem chronisch was. Van Gaal antwoordde dat hij de pers op een gepaste manier zou inlichten. Eenmaal hij de vraag over mijn afwezigheid kreeg, zei hij dat ik de filosofie van de club niet aanvaard heb.”

Het begin van een heel saaie periode voor Valdes, zonder uitzicht op een oplossing. Hij kreeg zelfs geen rugnummer meer bij United en zijn naam werd van zijn kastje gehaald. “Ik ging uitleg vragen bij de materiaalman. Die durfde me zelfs niet aankijken en vertelde dat hij gewoon de bevelen uitvoerde. Ik werkte van dan af individuele oefensessies af en zat zelfs heel alleen in de kleedkamer."

Toch is Valdes niet boos op Van Gaal, daarvoor kent hij hem al te lang.  “Soms wou ik op de deur van zijn kantoor aankloppen en zeggen: 'hier ben ik als je me nodig hebt'. Maar ik ben niet rancuneus tegenover hem. Hij liet me debuteren bij Barça en heeft me opgevist toen ik zonder ploeg zat. Daarvoor zal ik hem altijd dankbaar zijn. Zonder hem zou ik nu niet staan waar ik sta.”

De beste club ter wereld
Wat bezielt zo'n bekende vedette om in de Belgische competitie te komen spelen?  “Mijn antwoord is simpel. Of dit, of tot eind juni alleen trainen met het einde van mijn carrière als gevolg. Ik vertelde Maniatis dat ik blij was om weer tussen de spelers te zitten in de kleedkamer. Daarom is Standard voor mij op dit moment de beste club van de wereld.”