STVV-speler ergert zich dood aan Edmilson: Zelfs Messi kon me niet voorbij

STVV-speler ergert zich dood aan Edmilson: "Zelfs Messi kon me niet voorbij"

09-02-2016 07:45

Junior Edmilson toonde zich zondag weinig dankbaar voor zijn ex-club STVV. Niet alleen juichte hij uitbundig bij zijn goal, achteraf zei hij ook nog dat rechtstreekse tegenstander Mamadou Bagayoko nooit zijn beste vriend is geweest. Bij Bagayoko schiet dat in het verkeerde keelgat.

Bagayoko herinnert zich helemaal niets van ruzies bij STVV, integendeel. Het verwondert me echt dat Junior zegt dat we bij STVV al geen vrienden waren. Hij kwam verdorie altijd bij me eten in Sint-Truiden. En nu zegt hij dit? Het zullen de frustraties zijn. Want hij had natuurlijk altijd verwacht dat hij zou winnen. Zeker op Standard", aldus de verdediger in Het Belang Van Limburg.

Toen Edmilson vertrok naar Standard werd er wel een beetje gejend. "Ik heb hem op een gegeven moment zelfs gezegd dat ik 1.000 euro zou ophoesten als hij me zou passeren tijdens Standard-STVV. Ik heb wel tegen grotere namen dan Edmilson gevoetbald, hoor. In 2008 speelde ik de volle negentig minuten voor Ivoorkust tegen Argentinië op de Olympische Spelen. Zelfs Messi is me toen niet gepasseerd. Dus kon ik me ook wel voldoende opladen om Edmilson af te stoppen. Bij mijn weten is Junior nog altijd Messi niet."

Toch wil Bagayako de situatie niet laten escaleren: hij heeft duidelijk geen zin in ruzie met zijn Braziliaanse ex-ploegmaat. "Maar oké, voor mij is dit voorval voorbij. Ik zal hem snel eens bellen. Wellicht is hij het gebekvecht van zondag al vergeten.”