Leicester-succes benauwt gokkantoor: Dan moeten we bijna 2 miljoen uitkeren

Leicester-succes benauwt gokkantoor: "Dan moeten we bijna 2 miljoen uitkeren"

08-02-2016 22:54

Voorafgaand aan het seizoen hadden weinig mensen verwacht dat Leicester City wel eens kans zou maken op het kampioenschap in Engeland. De 38-jarige Leigh Herbert wel. De timmerman krijgt bij een landstitel van The Foxes 25.000 pond (32.500 euro) uitbetaald van gokbedrijf William Hill.

Leicester heeft momenteel een voorsprong van vijf punten op Manchester City en dus wordt de kans op een financiële klapper steeds groter voor Herbert, die voorafgaand aan het seizoen vijf pond inzette op een kampioenschap van Leicester. "Ik geloof in sprookjes en die 25.000 pond gaat mijn leven veranderen", vertelt hij bij de BBC.

Maar hoe kwam het in hem op om op Leicester in te zetten, dat vorig seizoen lange tijd nog roemloos onderaan stond in de Premier League? "Vorig seizoen vond ik ze al niet slecht spelen. Toen Claudio Ranieri als nieuwe manager werd aangetrokken, dacht ik dat hij misschien iets extra's zou brengen", aldus Herbert.

Afkopen

Gokkantoor William Hill begint ondertussen te zweten en deed Herbert zelfs al een voorstel om hem af te kopen voor 3.200 pond (4.125 euro). Dat weigerde de timmerman echter. Volgens William Hill is er ook iemand die 75 pond op de titel van Leicester zette en daarmee bijna 141.000 pond (ongeveer 182.000 euro) kan winnen.

"Vanwege commerciële redenen zijn wij geen fan van Leicester. Als Leicester kampioen wordt, moeten we meer dan 2 miljoen pond uitkeren", baalt woordvoerder Rupert Adams in gesprek met The Independent.