'Ook PSG-aanvaller kan China niet weerstaan: vertrek uit Parijs aanstaande'

'Ook PSG-aanvaller kan China niet weerstaan: vertrek uit Parijs aanstaande'

08-02-2016 19:25

Ook Ezequiel Lavezzi lijkt te kiezen voor een transfer naar het lucratieve China. Paris Saint-Germain-coach Laurent Blanc kon niet garanderen dat de Argentijn het seizoen afmaakt in Parijs.

Shanghai Shenhua wordt in verband gebracht met Lavezzi, die afgelopen weekend al geen deel uitmaakte van de PSG-selectie voor het duel met Olympique Marseille. Desgevraagd moest Blanc toegeven dat een transfer van de Argentijn absoluut niet uitgesloten kon worden. "Ik kan niet garanderen dat hij blijft", zou de coach volgens ESPN hebben gemeld op de persconferentie.

"De club kan daar veel meer over zeggen dan ik", vervolgde Blanc. "Hij bereidde zich voor op de wedstrijd tegen Marseille, maar bleef op het laatste moment achter in Parijs om te onderhandelen over zijn vertrek." PSG zou volgens Le Parisien ongeveer tien miljoen euro ontvangen voor Lavezzi, die over een aflopende verbintenis beschikte in Parijs. Ook Chelsea en Internazionale zouden belangstelling hebben gehad voor de aanvaller.

Mocht Lavezzi inderdaad naar China trekken, dan is hij na Alex Texeira, Ramires, Gervinho en Jackson Martinez de volgende topvoetballer die naar het Aziatisch continent verkast.