Leicester-coach over succes: Ze waren bang voor mijn Italiaanse tactiek

Leicester-coach over succes: "Ze waren bang voor mijn Italiaanse tactiek"

08-02-2016 18:51

In een wereld waarin geld de boventoon voert, tart Leicester City alle voetbalwetten. De club is al een tijdje de trotse koploper in de Premier League en stevent misschien wel af op een kampioenschap. Trainer Claudio Ranieri onthult zijn 'geheim'.

Met een voorsprong van vijf punten op Manchester City lijkt Leicester voor het eerst in de clubhistorie een gooi te kunnen doen naar de Engelse landstitel. "Wij geven iedereen hoop", vertelt Ranieri in gesprek met Il Corriere dello Sport. "Ik ben hier sinds augustus en ik heb sindsdien naar alle wedstrijden van vorig seizoen gekeken. Ik zag een team dat een geweldig einde had bewerkstelligd en veel vertrouwen uitstraalde."

"Toen ik de spelers sprak, merkte ik dat ze bang waren dat ik een Italiaanse tactiek zou hanteren. Ik zei hen echter dat ik hen vertrouwde en dat ik het heel erg weinig over tactiek zou hebben. Voor mij was het belangrijkste om door te gaan met waar ze aan het einde van vorig seizoen mee zijn begonnen. Iedereen traint hier met een geweldige intensiteit."

Tactiek of niet, feit is dat Leicester gewoon goed voetbalt. Geen voetballiefhebber ter wereld die de mannen van Ranieri de titel niet gunt.