Vanhaezebrouck zet nog maar eens een speler op scherp: Wij zijn Barcelona niet

Vanhaezebrouck zet nog maar eens een speler op scherp: "Wij zijn Barcelona niet"

08-02-2016 18:50

Twee nederlagen op rij. Tegen dezelfde tegenstander dan nog. Dat zijn ze bij landskampioen AA Gent niet meer gewend. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck mist even de wind in de zeilen, maar dat kan de stuurman niet verontrusten. "We komen dit wel te boven."

AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck reageerde in Het Laatste Nieuws uitgebreid op de dubbele nederlaag tegen Club Brugge. Vanhaezebrouck stak de hand in eigen boezem, maar is niet pessimistisch. "We staan nog altijd bovenaan in het klassement. We komen dit wel te boven."

Als Hein Vanhaezebrouck iets voorspelt, komt het meestal uit. Ook nu. "Trouwens, wie na onze overwinningen tegen Anderlecht, Club en Standard dacht dat we iedereen zouden opeten: dat is niet het geval. We hebben al leuke dingen laten zien - goed voetbal met resultaten -, maar je moet realistisch blijven."

In zijn gekende stijl maakte Vanhaebrouck ook nog even van de gelegenheid gebruik om een van zijn spelers op scherp te zetten via de krant. "Club Brugge is een kandidaat voor de titel. Als ik dan hoor dat Nielsen aan de rust zegt dat we slechter waren dan woensdag, dan moet ik hem toch eens duidelijk maken dat het tegen Club Brugge was en wij niet FC Barcelona zijn."