Thibaut Courtois springt hoog maar mikt hoger: Doel is Champions League winnen

Thibaut Courtois springt hoog maar mikt hoger: "Doel is Champions League winnen"

08-02-2016 18:21

In het 1-1 gelijkspel tegen Manchester United was Rode Duivel Thibaut Courtois uitblinker bij Chelsea. Ondanks vele knappe parades op enkele prima pogingen kon hij de treffer van Jesse Lingard niet voorkomen. Na de match sprak Courtois over de ambities van Chelsea dit seizoen.

Gelukkig voor Courtois en de zijnen wist Diego Costa in de 91e minuut de gelijkmaker te scoren. "We hebben ons na de achterstand goed herpakt en we zijn blijven vechten. Dat is goed voor het vertrouwen", aldus Courtois voor de camera's van de BBC. "We haden liever gewonnen, maar you can"t always get what you want."

"De top vier gaat heel moeilijk worden, de top zeven is meer dan haalbaar. Daarnaast hebben we nog twee erg belangrijke doelen dit seizoen: de FA Cup en de Champions League."

Courtois steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. "We willen beide bekers pakken. Vooral de Champions Leauge zou mooi zijn. We moeten gewoon proberen in de finale te geraken, dan is alles mogelijk. En als we winnen zijn we zeker van Champions League-voetbal volgend seizoen." 

Makkelijk is anders. Volgende tegenstander van Thibaut Courtois en Eden Hazard is het PSG van Zlatan Ibrahimovic.