Waasland-Beveren ziet belangrijke pion misschien geschorst en gaat in beroep

Waasland-Beveren ziet belangrijke pion misschien geschorst en gaat in beroep

08-02-2016 17:50

Maandag kreeg Waasland-Beveren een voorstel tot minnelijke schikking van het bondsparket van de KBVB in de bus. Die komt er na de rode kaart van Laurent Jans tijdens de wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven. Waasland-Beveren gaat niet in op het verzoek en tekent beroep aan. 

Twee speeldagen schorsing en een bijkomende boete van 600 euro. Die straf staat Laurent Jans misschien te wachten. Reden? Een tackle op de enkels van OHL-aanvaller Leandro Trossard. Na tien minuten wedstrijd kreeg Jans een rode kaart onder de neus geduwd door scheidsrechter Serge Gumienny. Die uitsluiting krijgt nu dus gevolg. 

Waasland-Beveren vindt de straf echter te zwaar en gaat in beroep tegen het vonnis. Het bondsparket is van oordeel dat Jans "een vrijwillige trap aan tegenstrever verkocht die de fysieke integriteit in gevaar bracht." De speler zal zich daarom op dinsdag 9 februari moeten verantwoorden voor de Geschillencommissie voor het Betaald Voetbal. Hij zal daarbij worden bijgestaan door een clubadvocaat. Dat meldt Waasland-Beveren op de clubwebsite.

Ook Siebe Schrijvers moet zich dinsdag verdedigen tegenover de Geschillencommissie. De Reviewcommissie had de jonge spits laten vervolgen door het Bondsparket na de wedstrijd tegen KAA Gent. Het ging meer bepaald over de tackle op Sven Kums, waarvoor Schrijvers bestraft werd met een gele kaart.