Opvallende oproep aan adres Wilmots: Wat een schitterende verdediger

Opvallende oproep aan adres Wilmots: "Wat een schitterende verdediger"

08-02-2016 15:55

Club Brugge versloeg zondag AA Gent voor de tweede keer in vijf dagen tijd. Club speelde verfrissend en attractief voetbal, maar wat ook gezegd moet worden: de verdediging stond als een huis. En daar mag Michel Preud'homme zijn centrale duo Stefano Denswil en vooral Bjorn Engels heel dankbaar voor zijn. 

In Het Nieuwsblad was er heel wat lof voor beide centrale verdedigers. "Denswil was goed, maar we zijn nog het meest onder de indruk van Engels. Wat een schitterende verdediger. Hij is scherp in de duels, voetbalt goed uit en dreigt altijd aan het andere doel. Die jongen hoefde zich niet aan te passen, maar lag wel bijna anderhalf jaar in de lappenmand", staat er te lezen.

"Hoe snel hij het niveau weer oppikte en zich onmisbaar heeft gemaakt.. Het is een bewijs van grote klasse. Als bondscoach Marc Wilmots straks in de problemen komt met de blessuregevoelige Vincent Kompany en Thomas Vermaelen niet genoeg meer aan spelen toekomt, moet hij de ontwikkelingen van Engels bij Club toch eens naderbij gaan volgen."