In het kort: Klopp na spoedoperatie meteen 'in action',  'fixer' vast

In het kort: Klopp na spoedoperatie meteen 'in action', 'fixer' vast

08-02-2016 14:36

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Klopp back in action
Jürgen Klopp hoopt zo snel mogelijk weer op het veld te staan bij Liverpool. De manager lag afgelopen weekend met spoed op de operatietafel vanwege een blindedarmontsteking, waardoor hij de wedstrijd van Liverpool tegen Sunderland (2-2) afgelopen zaterdag moest missen. Klopp verwacht dat hij maandag zijn entree kan maken, slechts 48 uur na de operatie.

Nederlandse 'fixer' vast
Een Nederlander zit in Duitsland vast voor betrokkenheid bij matchfixing. De Volkskrant meldt dat de man op 9 januari van dit jaar is opgepakt, nadat er een arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd. Het zou gaan om Daniël van 't H. (41), die ervan wordt verdacht in 2008 samen met een andere Nederlander drie duels van tweedeklasser Sankt Pauli te hebben 'gefixt'.

Tarfi geschorst
Karim Tarfi is gestraft voor zijn tackle op Christian Santos in de competitiewedstrijd tussen De Graafschap en NEC (1-1). De KNVB heeft het jeugdproduct van Anderlecht een schorsing van twee wedstrijden opgelegd, waarvan één voorwaardelijk. Het schikkingsvoorstel van de KNVB-aanklager is inmiddels geaccepteerd. Tarfi mist daardoor de duels met Willem II en Vitesse.