Bondsparket eist zware schorsingen voor twee rode zondaars

Bondsparket eist zware schorsingen voor twee rode zondaars

08-02-2016 13:16

Op speeldag 25 zagen we drie rode kaarten: die van Elimane Coulibaly wordt automatisch één speeldag omdat het twee keer geel was, maar Laurent Jans en Fejsal Mulic komen er niet zo gemakkelijk van af.

Bij Jans ging het licht even volledig uit in de match tegen Oud-Heverlee Leuven. Al na acht minuten pakte hij uit met een zware tackle langs achter, hij mocht meteen gaan douchen. Op zich heeft Jans dus al een wedstrijd moeten missen, maar dat is geen verzachtende omstandigheid voor het bondsparket: op Twitter wordt gemeld dat er twee speeldagen schorsing worden gevraagd, en een boete van 600 euro.

Nog dommer was de rode kaart van Fejsal Mulic, de nieuwe spits van 2.03m. Hij moest eraf voor een elleboogstoot, en dat wordt kennelijk nog zwaarder bestraft. Mulic gaat mogelijk drie wedstrijden moeten missen, en de boete ligt op 900 euro. De kans bestaat dat Moeskroen-Péruwelz bijna niets gaat hebben aan die transfer, want als het voorlaatste of laatste eindigt is het seizoen over vijf matchen al gedaan.