Vandenbempt zag ijzersterk Anderlecht: Misschien een nieuwe start

Vandenbempt zag ijzersterk Anderlecht: "Misschien een nieuwe start"

08-02-2016 12:29

Anderlecht speelde vrijdag 2-2 gelijk tegen KV Mechelen, maar toch was de prestatie hoopgevend. Dat vindt althans Peter Vandenbempt, die op Sporza veel lof heeft voor paars-wit.

Een puntje tegen KV Mechelen is niet om over naar huis te schrijven voor Anderlecht, maar het spel was wel goed. "Behalve drie punten heeft Anderlecht vrijdag vanalles gewonnen in Mechelen. Voor een keer was de manier waarop belangrijker dan het resultaat. Ik vond Anderlecht echt goed in grote delen van de wedstrijd. Er zat beleving in, grinta, overgave en initiatief", aldus Vandenbempt.

Vandenbempt pikt er ook een paar individuele uitblinkers uit. "Ik zag snel voetbal en sterke individuele prestaties zoals die van Defour, Najar en vooral van uitblinker Dennis Praet. Die reageerde zeer volwassen op en naast het veld op de - voor mij zeer misplaatste opmerking - van voorzitter Vanden Stock."

Ook van een gebrek aan durf was er duidelijk geen sprake meer. "Er was een goeie wedstrijdmentaliteit. Coach Besnik Hasi lijkt op dit moment toch wat meer opties te hebben. Djuricic is onmiskenbaar een groot talent. Met Badji op het middenveld heeft Anderlecht nu toch minstens één man met een baard. En dat wilden de anciens in de kern toch graag. Büttner op de linksachter brengt diepgang. Bovendien beschikt die over een gave traptechniek."

Nieuwe start?
Is Anderlecht terug een favoriet voor de titel nu? "Wie weet was vrijdag een nieuwe start voor Anderlecht. Al heeft paars-wit zulke prestaties al vaker geleverd. En daarna volgde weer een sof. Je gaat mij dus niet horen zeggen dat ze weer definitief vertrokken zijn."