Samatta heeft geen zin in ruzie: Ik ben niet boos op Bailey

Samatta heeft geen zin in ruzie: "Ik ben niet boos op Bailey"

08-02-2016 10:12

Opmerkelijke verschijning dit weekend bij Racing Genk. Mbwana Samatta ging normaal gezien eerst een match bij de beloften spelen, maar hij mocht al meteen mee naar Moeskroen-Péruwelz. De Tanzaniaan had zijn eerste kunnen maken, maar Leon Bailey was te zelfzuchtig.

Samatta is echter helemaal niet kwaad, hij kan de fase relativeren.  “Ik ben helemaal niet boos op Bailey. Integendeel. Ik weet hoe het gaat, als je als spits op doel af mag en je aan een dribbel begint. Dan is het niet makkelijk om het overzicht te behouden. Die ballen komen nog wel. Ik ben al blij dat ik mocht debuteren met een belangrijke overwinning", aldus de Tanzaniaan in Het Belang Van Limburg.

Samatta ligt kennelijk al voor op schema bij Genk. "Donderdag had de trainer me nog gezegd dat het nog net te vroeg was voor mij, dat ik me nog moest aanpassen aan het klimaat en ons voetbal. Vrijdag liep het echter lekker op training, waarna hij me meedeelde dat ik toch geselecteerd was. Dat was natuurlijk schitterend nieuws voor mij. Ik wil graag zo snel mogelijk de ploeg helpen, daarvoor ben ik naar Genk gekomen.”